Standplaats Qom, Iran voor out country voting Irak.

Mijn standplaats is Qom in Iran. Ik heb nog weinig van Qom gezien. Het is een heilige stad, overal zie je de mullahs. De vrouwen gaan totaal in het zwart gekleed over straat. Het is onmogelijk om een stukje van hun haar te zien.

In Qom ben ik hoofd van het veldkantoor voor het out of country voting voor de verkiezingen in Irak. De directe staf bestaat uit 7 internationale experts, hoofd van het kantoor, operatie, logistiek, personeel, trainer, voter-education, veiligheid en administratie. Iedereen heeft een assistant. Op kantoor hebben we ook nog iemand voor IT. Daarnaast zijn er 14 veldcoördinatoren voor voter education, 2 coördinatoren voor training en de staf voor de registratie/stembureaus (104 mensen). Om alles draaiende te houden lopen er nog de nodige chauffeurs, schoonmakers en bewakers rond.

De afgelopen dagen was het erg druk op kantoor. Het hele kantoor moest opgezet worden, zodat we klaar waren voor de registratie. Dit betekent: personeel aannemen, lokaties zoeken voor het registreren en stemmen, trainingen geven voor de staf op de registratie/stembureaus, informatie geven aan potentiële kiezers, kontakten onderhouden met de plaatselijke politie, Irakese community leiders, het ministerie van binnenlandse zaken enzovoorts.
Kortom, heel veel werk en heel veel hectiek.

Zondag hebben we het materiaal voor de registratie en stembureaus ontvangen. Maandag gingen onze 14 registratie-/stembureaus open.

Alles werkt. Mensen komen om zich te registreren. In het begin waren er wat aanloop problemen, Er is veel verwarring over welke documenten gebruikt kunnen worden voor de registratie. Ons kantoor geeft zoveel mogelijk informatie aan zoveel mogelijk mensen om de criteria voor het registreren duidelijk te maken. Dit lijkt te lukken.

Het is een drukke, leuke interessante job.
Meer in volgende berichten.

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38