Diversen

nova-31-10-2009.jpgTijdens de laatste verkiezingen was ik EU-waarnemer in Afghanistan. NOVA vroeg mij in de studio te reageren op de huidige situatie:

Een klachtencommissie constateerde na onderzoek dat er was geknoeid met meer dan een miljoen stembiljetten. Deze stemmen werden geschrapt, waardoor Karzai onder de 50 procent zakte die hij nodig had om zich direct te verzekeren van een tweede ambtstermijn. Karzai legde zich uiteindelijk pas neer bij een tweede verkiezingsronde na zware druk van de internationale gemeenschap.

Abdullah wil alleen meedoen aan de beslissende stembusgang als aan drie voorwaarden is voldaan. Belangrijkste eis is het ontslag van Azizullah Ludin, het omstreden hoofd van de in naam onafhankelijke kiescommissie IEC. Ludin was in het verleden adviseur van Karzai en werd op zijn post benoemd door de president. Na de eerste stemronde plaatsten de oppositie en internationale waarnemers grote vraagtekens bij het functioneren van de IEC en Ludin.

(Tekst: NOVA)

Klik hier om de NOVA uitzending te bekijken.

Maluku Winterswijk

daar kwam het berichtje in mijn gastenboek vandaan. Een bericht dat mij linea recta terugbracht naar mijn middelbare schooltijd; op zaterdag werken in de Hema, verkering met Annis, hangen in de patatkraam tegenover de bushalte, stiekem op zondagmiddag naar PamPam. Ja ....., waar is de tijd gebleven - maar ook - wie heeft mij dit berichtje gestuurd?

new website in the air

| Geen reacties

Visit the website Better care solutions for elderly in Shanghai.

Shanghai is a megapolis with the highest percentage of elderly in China.

The trend of ageing population exerts great pressure on urban social
planning and governmental work in the city.

To inprove and satisfy the increasing need of elderly services has become
a matter of great importance to governmental departments.

These developments call for a more professional system for assessment
of needs for the elderly and formulating the right response to that.

Erez, 3 maart, half negen 's ochtends. We zijn er klaar voor. Op naar Gaza, op naar Rafah, een Palestijns dorp in het Zuiden van Gaza. We zijn een delegatie Nederlandse politici, die op uitnodiging van United Civilians for Peace, een gezamenlijk initiatief van zes Nederlandse NGO's (Novib, Cordaid, Pax Christi, Kerkinactie en IKV) de situatie in Israël en de bezette Palestijnse gebieden in ogenschouw neemt.
Dat valt tegen. De Israëlische militairen bij de grensovergang Erez zijn duidelijk minder klaar. Ze zeggen wel steeds 'no problem', maar dat duurt wel erg lang. Twee uur later zijn ze nog steeds met onze paspoorten in de weer, en glimlachen ze no-problem.

Na drie uur zijn we de grens eindelijk over en op weg naar Rafah, een vluchtelingenkamp waar regelmatig onlusten uitbreken. Vandaag is het rustig. Maar niet altijd, dat wordt ons snel duidelijk: nog geen dag later wordt er een aanslag gepleegd op dezelfde grensovergang bij Erez. En hoewel de aanslag mislukt, volgt zoals gebruikelijk een vergelding: bij een inval in de Gazastrook, in Rafah, vallen zeker veertien doden en volgen er een reeks vuurgevechten met militante Palestijnen. Het Israëlische leger zette tientallen pantservoertuigen, waaronder tanks, en acht helikopters in.

EUROPE a new magazine

| Geen reacties

We Europeans do not really play a central role in the current discussions about Europe, though. This is not merely the fault of governments that would prefer to make all political decisions among themselves without interference. The fault also lies with us; European citizens who do not make their voices heard on a European level, who demand too little and remain uninvolved.

De dramatische gijzeling in Moskou heeft de oorlog in Tsjetsjenië weer even onder de aandacht gebracht van de wereld. Heel even, want wat kunnen we er aan doen? Als het om Tsjetsjenië gaat overheerst machteloosheid. Na 11 september 2001 zijn de toch al sporadische internationale protesten verstomd. Na het gijzelingsdrama in Moskou en bloedige bomaanslagen op Russische kantoren in Grozny gaan de Russen meedogenlozer dan ooit te werk in Tsjetsjenië.

Dit werkstuk is gemaakt door de 12-jarige Jesse Lubbers uit Enschede.
Ik vond het een fantastisch werkstuk en raad iedere bezoeker van mijn website aan het te lezen.

Op 2 januari ben ik met VVD Tweede Kamerlid Els Meijer en Margriet Meidertsma op bezoek geweest bij de opvang van Zwolse zwervers. Margriet, voormalig wethouder in Zwolle en nu Eerste Kamerlid voor de PvdA, had ons uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de opvang van daklozen in Zwolle achter de plaatselijke sporthallen, de WRZV hallen.
Het gaat niet goed in Zwolle. Het huidige gemeentebestuur onderschat het werk van de vrijwilligers in de sporthal en denkt er zelfs aan de sporthal dicht te gooien. Joop van Ommen verzorgt hier al jaren de opvang voor ontheemden. Voor mensen die nergens anders terecht kunnen, mensen die tussen de wal en het schip vallen, psychiatrische patiënten die om wat voor reden dan ook afgehaakt zijn bij de reguliere opvang, drugsverslaafden, alcoholisten en daklozen, die te lastig zijn voor het Leger des Heils. En tegenwoordig komen daar ook mensen die uit asielzoekerscentra verwijderd zijn bij. Het college van B&W Zwolle ziet de meerwaarde van deze opvang niet. Margriet vond het daarom tijd dat de landelijke politiek een kijkje in Zwolle kwam nemen.

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38