Fact finding missie in Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië.

| Geen reacties

Van 1 tot en met 6 april heb ik een rondreis gemaakt door Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië.

Als rapporteur van het rapport “Population displacement in South Eastern Europe: trends, problems and solutions” (zie ook onder Raad van Europa) is het mij taak informatie te verzamelen over het wel en wee van de vluchtelingen en ontheemden in deze regio.

Keren vluchtelingen terug naar hun huizen? Zijn de huizen opgebouwd? Is er voldoende geld beschikbaar? Hoe ziet het repatriëringprogramma eruit, welke problemen ondervinden vluchtelingen en ontheemden in de terugkeer programma’s, is er een trend in te ontdekken, wat zijn eventuele oplossingen etc. etc.

Kortom een intensieve, interessante en drukke week met veel bezoeken aan vluchtelingenkampen. Ik heb veel gesprekken gevoerd met vluchtelingen, ontheemden, teruggekeerden, parlementariërs, NGO’s, UNHCR, SFOR en andere belanghebbenden.

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38