Succesvolle actie van homosport(st)ers bij Raad van Europa

| Geen reacties

Op initiatief van de Europese federatie van homoseksuele sport(st)ers, EGLSF, houdt de Raad van Europa deze zomer een’ Hearing’ over de slechte positie van homoseksuele sport(st)ers in lidstaten van de Raad van Europa. De Raad van Europa zal experts uit Nederland en andere landen uitnodigen om hun ervaringen te vertellen.

Aanleiding voor deze’ Hearing’, is het verzoek van Ben Baks, vertegenwoordiger van de EGLSF bij de Raad van Europa, aan de Parlementaire Assemblée en ingediend door Ans Zwerver (GroenLinks) en 39 andere parlementariërs in de Raad. De EGLSF signaleert homofobie en discriminatie van homo’s in verschillende takken van sport in Europese landen. Om meer aandacht te krijgen voor homorechten in de sport, is de Raad van Europa niet alleen gevraagd om een overzicht van onderzoeksgegevens op dit terrein maar ook om goede praktijkvoorbeelden van acceptatie van homo’s en eerbiediging van homorechten in de sport.

Als speciale Rapporteur is benoemd de voormalige minister van Sport in het Verenigd Konikrijk, Tony Banks. Tony Banks (Labour) is voorzitter van de Parlementaire subcommissie voor Sport bij de Raad van Europa. In zijn vorige functie heeft hij zich publiekelijk ingezet tegen homofobie en voor de acceptatie van homosport in Engeland.

Verder informatie bij:
Ben Baks, ben@gaysport.info

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38