Afscheid van de Eerste Kamer.

| Geen reacties

Aan alles komt een eind. Zo ook aan het lidmaatschap van de Eerste Kamer.
Op 3 juni 2003 was het zover. Na acht jaar met veel plezier in de Eerste Kamer te zijn geweest, valt voor mij het doek. GroenLinks heeft bij de verkiezingen van 25 mei drie zetels in de Eerste Kamer verloren. We zijn van acht naar vijf zetels gegaan. Ik stond op nummer zeven en ja, dat heeft als consequentie dat ik niet terugkeer.

Acht jaar Eerste Kamerlid zijn is een mooie tijd. Ik heb prachtige hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. De nacht van Wiegel, de behandeling van de Algemene Nabestaandenwet, afschaffing van de ziektewet, ingrepen in het sociale zekerheidsstelsel, aanname van de euthanasiewet, het sneuvelen van het initiatiefwet van Rosenmöller over deeltijdarbeid, het Verdrag van Amsterdam en Nice. Noem ze allemaal maar op. Wetten, die de Eerste Kamer even landelijk in de schijnwerpers zette.

Kijk hier voor de fotopagina: Afscheid van de Eerste Kamer

De afgelopen vier jaar heb ik veel in Europa rondgereisd. Het lidmaatschap van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa heeft me goed gedaan. Een mooie klus met een paar goede resultaten. Mijn inbrengen in de debatten over Tsjetsjenië en het conflict in het Midden-Oosten hebben me in de schijnwerpers gezet. Mijn rapporten over migratie, vluchtelingen en vrouwenhandel leverden me de nodige bekendheid op. Ik zal het missen.

Tot eind september blijf ik nog lid van de assemblee. Daarna begint een nieuw leven.
Momenteel ben ik druk bezig met solliciteren. Ik wil graag een baan in het buitenland. De OVSE dient zich al aan en ook heb ik gesprekken met VN-instellingen.
Via deze website zal ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden.
Nu eerst even vakantie.

Ans

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38