Nederlandse politici bekijken gevolgen Israëlische muur.

| 1 reactie

Van 1 tot 4 maart brengen vijf Nederlandse politici een bezoek aan Israël en de bezette Palestijnse gebieden om zich te buigen over het vastgelopen vredesproces en de gevolgen van de muur die Israël momenteel bouwt in Palestijns gebied.

De delegatie maakt zich zorgen over het voortdurende geweld door beide partijen, de humanitaire situatie in de Palestijnse gebieden, de voortdurende schendingen van mensenrechten en de terreur. Tijdens het bezoek krijgt de muur die Israël momenteel bouwt bijzondere aandacht. Momenteel buigt het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zich over de juridische gevolgen van de bouw van de muur door Israël.

De delegatieleden zijn de Kamerleden Bert Bakker (D66 en woordvoerder van de delegatie), Adri Duivesteijn (PvdA), Europees Parlementslid Cees Bremmer (CDA), Marije Laffeber (internationaal secretaris PvdA) en Ans Zwerver (internationaal secretaris GroenLinks). De delegatieleden worden geïnformeerd over de politieke en humanitaire situatie in Israël en de Palestijnse gebieden. Zij zullen met eigen ogen zien welke obstakels het vredesproces blokkeren. Het bezoek bestaat onder andere uit ontmoetingen met Israëlische en Palestijnse parlementariërs, het maatschappelijk middenveld en internationale instanties.

De delegatie zal de bouw van de muur bekijken rondom Bethlehem en Abu Dis in Oost-Jeruzalem, evenals de nederzettingen rondom Jeruzalem. De delegatie brengt tevens een bezoek aan Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook. Tot slot ontmoet de delegatie hoge functionarissen van de regering van Israël en de Palestijnse Autoriteit.

De vijf Nederlandse politici maken deze reis op uitnodiging van United Civilians for Peace (UCP).
UCP is een coalitie van de ontwikkelings- en vredesorganisaties Cordaid, ICCO, Novib, IKV, Kerkinactie en Pax Christi.

1 reactie

Vrede,is harden nodig dan ooit... Kun je iets zeggen van de huige situatie nav je bevindingen?
st@@rtje

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38