Out Country Voting in Iran

| Geen reacties

Het jaar begint gelijk spannend. Op 1 januari krijg ik een telefoontje uit Jordanië. Of ik in Iran leiding wil geven aan een veldkantoor. Dit veldkantoor moet zich bezig gaan houden met het registreren en organiseren van de parlementsverkiezingen in Irak. In goed nederlands: Out Country Registration en Voting. Irakezen, die in Iran wonen, kunnen zich als stemgerechtigde laten registreren zodat ze op 30 januari ook kunnen stemmen.
Een spannende, uitdagende klus.

De grote vraag is dan: moet ik dit gaan doen?
De verkiezingen in Irak zijn niet direct mijn verkiezingen, maar .....als er verkiezingen zijn, dan moeten deze wel goed georganiseerd zijn. Iedereen moet dan de kans krijgen om te stemmen. Ook de Irakese vluchtelingen in Iran.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik ga één dezer dagen richting Iran.
Op deze site zal ik regelmatig verslag doen van de gebeurtenissen op een veldkantoor in Iran.

Ans

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38