Standplaats Nazreth, Ethiopia

| 2 reacties

Vandaag ben ik met mijn Belgische teamgenoot, Willy, aangekomen in Nazreth, ook wel Adama genoemd. Nazreth ligt op zo'n honderd kilometer van Addis Abeba.

Het eerste wat we gedaan hebben is ons hotel opzoeken. Nou dat is prachtig. Ik heb een mooie kamer met een zithoek en een terras. Het geheel is omgeven door prachtige, bloeiende bomen en planten. Een plaatje uit een toeristische gids. In het weekend schijnen veel mensen uit Addis hier naar toe te komen. De omgeving is dan ook fantastisch. Niets te klagen dus.

Willy en ik zijn lange termijn waarnemers voor de parlement en district verkiezingen in Ethiopie. In ons district, west Shewa, komen straks meer dan 1000 stembureau's. Onze taak is om de periode voor, tijdens en na de verkiezingen te observeren. Het is erg belangrijk om te kijken of de verkiezingen vrij en eerlijk verlopen. In de aanloop naar de verkiezingen betekent dat met zoveel mogelijk mensen praten. We gaan kontakten leggen met de verkiezingsautoriteiten,politieke partijen en de kandidaten, de media, plaatselijke NGO's en andere nationale en internationale waarnemers.
In Addis hebben we drie dagen een training gekregen van het core team van de EU EOM (Electoral Observation Mission) Ethiopia. Ze hebben ze ons waardevolle contactadressen gegeven van de belangrijkste actoren in de regio.

Morgen gaan we op zoek naar een tolk en dan kan het echte werk beginnen.

2 reacties

Hoi Ans,

Na de 19 april geen nieuws op je site..?!
Hoe gaat het daar allemaal?

Groet,
Jeanne.

Salam
How are you Ans?
I wrote you a message did you get it?
Will you pls write the English words for buttoms in this page to know what to press to send a message?
Ali

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38