Elections in Afghanistan 2005

| 1 reactie

compound_afghanistan_022-k.jpgVorige week ben ik in Kabul aangekomen. Kabul is, zo op het oog, niet erg veel veranderd. UNOPS is erg strikt met veiligheidsregels met als nadeel dat ik erg weinig van Kabul gezien heb. Een bezoek aan de familie van mijn tolk van vorig jaar zat er niet in.

UNOPS organiseert de verkiezingen in Afganistan.In Kabul is het hoofdkantoor. Dan zijn er acht regio's. Herat is een regio met een regionaal kantoor. In deze regi o zijn vier provincies. Elke provincie heeft een provinciaal verkiezingskantoor. Ik word hoofd van het procinciale kantoor in de provincie Badghis.Mijn standplaats wordt Qala-i-Naw. Om in Qala-i-Naw te komen moet je eerst naar Herat.
Zo gezegd zo gedaan.

Herat is een prachtige plaats, maar de UNOPS compound hier in Herat is verschrikkelijk.

 

De compound ligt tegenover het vliegveld, ongeveer 10 km van Herat. Op de compound is geen boom te vinden en de kantoren en slaapkamers zijn ondergebracht in containers. Iedereen noemt het Quantanamo Bay. Het is echt heel erg. De zon schijnt genadeloos en de wind heeft vrij spel. Het enige wat je kunt doen is van de ene naar de andere container lopen. Mijn "kamer" deel ik met iemand anders. De toiletten en douches zitten in een andere container. Kortom, het is hier niet echt aantrekkelijk. Ik ben blij dat dit niet mijn vaste standplaats wordt. Over twee dagen ben ik hier weer vertrokken.


 

Qalay-I-Naw is een kleine provincie stad, waar niet veel te krijgen/kopen is. Maar ..... de compound schijnt erg schaduwrijk en mooi te zijn. Dat is in ieder geval wat.

Meer nieuws uit Qalay-I-Naw volgt binnenkort.

1 reactie

Hallo,

Ik ben blij dat u voor de tweede keer naar mijn vaderland ben geweest! Uw bezoek naar Afghanistan zal een positieve bijdragen aan de politieke ontwikkeling in afghanistan inleveren.

Provincie Herat is mijn geboorte plaats. Herat is een stad met 120 dagen wind.

In Provincie Badghis heb ik mijn voortgezet onderwijs afgerond. Eerlijkheid is de belangrijkste kenmerk van de bevilking die daar wonen!

Verder wens ik U succes!!!!!!!!!!

Met vriendelijke groet,

Asmat

Laat een reactie achter

Dagboek Archief

Aangedreven door Movable Type 4.38